eliberare-logo

eLiberare este o mișcare socială împotriva traficului de persoane și a exploatării sexuale în România. eLiberare are focalizare puternică pe prevenire, echipând oameni, creând resurse, găzduind evenimente și împărtășind poveștile adevăraților eroi ai României.

De asemenea, se axează pe clădirea unei rețele de resurse pentru profesioniștii care lucrează direct cu victimele traficului de persoane, concentrându-se astfel pe o cultură de parteneriat, deoarece cred că numai împreună cu actori din societatea civilă, mediile business, media și administrație, pot stopa fenomenul traficului de persoane. În acest scop, încurajează oameni și afaceri să fie activi social, societatea civilă să fie sensibilă la problema traficului de persoane și antreprenori să creeze alternative pentru persoanele aflate sub risc.

Prin echiparea oamenilor să prevină traficul de persoane în propriile comunități, eLiberare vrea să-i atingă pe cei sub riscul de a fi traficați, pentru a crește nivelul de conștientizare asupra fenomenului și pentru a-i informa cu privire la riscurile nespuse pe care “visul unei vieți mai bune” le poate aduce.

Multe organizații din România sunt active în domeniul prevenirii, de multe ori fără să realizeze acest lucru. Echipa eLiberare dorește să solidifice acest concept în rândul organizațiilor active și să încurajeze acțiuni specifice și direcționate către populații sub riscul de a fi traficate.