usa-embassy-logopostUS Embassy – Ambasada americană la Bucureşti promovează strânse legături bilaterale între Statele Unite şi România şi lucrează în mod activ la stabilitatea regională, creşterea cooperării în combaterea terorismului, prosperitate economică, şi a luptei internaţionale împotriva crimei organizate.

De asemenea, misiunea americană efectuează o gamă largă de servicii consulare precum şi servicii de securitate pentru a sprijini cetăţenii americani.

Statele Unite și România sunt partenere de peste 130 de ani. Din 1989, România a lucrat din greu pentru a clădi democrația și pentru a creea o societate mai liberă, corectă și mai prosperă. Ambasada Statelor Unite respectă eforturile românilor și a ajutat la dezvoltarea societății.

Deși unele programe guvernamentale au luat sfârșit în momentul în care România s-a alăturat Uniunii Europene, America rămâne angajată în întărirea și adâncirea parteneriatului strategic și relației economice. La fel de importante sunt investițiile americane și contactele de la om la om între români și americani. Organizațiile americane din sectoarele umanitare sau religioase lucrează zilnic împreună cu partenerii lor români, încercând să găsească modalități de a îmbunătăți serviciile oferite persoanelor din România. Multe dintre aceste activități și programe se întâmplă fără a primi credit din partea publicului, dar asta nu-i oprește din a continua să ofere servicii de cea mai bună calitate.