#FreedomTour continuă în centrul țării.

După ce am plecat din Cluj, ne-am oprit la birourile CRD din Turda și am aflat mai multe despre activitățile lor anti-trafic. De câțiva ani, CRD a fost destul de activ în domeniul prevenirii traficului de persoane. Înțelepciunea lor ne este de folos, noi înșine încercând mereu să înțelegem mai bine munca care s-a făcut până acum.

În Alba Iulia, ne-am întâlnit în centrul orașului cu reprezentanții ANITP și am mers la un liceu, unde am avut un training cu sute de copii din liceu și generală. După masă, am petrecut timpul lângă Cetate, am vorbit cu oameni și am făcut poze „sunt un om liber”. Seara am avut o întâlnire de rugăciune la Biserica Baptistă Cetatea și am încurajat bisericile să se alăture luptei împotriva traficului de persoane în România.

Următoarea noastră oprire a fost Târgu Mureș. Ziua a început într-una dintre cele mai frumoase săli vizitate de-a lungul turului. Ne-am întâlnit cu elevi de liceu și cu media locală și ne-am prezentat curriculumul pe tema traficului de persoane. După prânz, am mers la biblioteca locală, unde am găzduit încă un training și discuții legate de traficul de persoane la American Corner. În acea seară, o parte din echipă a mers direct în Brașov, în timp ce cealaltă parte a mers într-un oraș de lângă Târgu Mureș pentru a se întâlni cu un ONG local, Phoneo.

Am putut petrece câteva zile în Brașov. În acest timp am vizitat și 2 comunități mai mici din afara orașului, Rupea și Budila. Am avut prezentări în școli și organizații locale care lucrează cu tineri aflați în risc. Piața Sfatului este o parte foarte frumoasă a Brașovului. Am putut să ne parcăm microbuzul chiar lângă piață și să vorbim cu oamenii despre traficul de persoane. Foarte mulți dintre ei au făcut poze cu cercul „sunt un om liber” și au luat o poziție împotriva traficului de persoane. Echipa noastră a fost invitată să împărtășească despre traficul de persoane și despre #FreedomTour la un concert și cla o onferință locală din Brașov. Duminică am vizitat Biserica C3 și în restul zilei ne-am relaxat și ne-am bucurat de frumosul oraș în care ne aflam.

După Brașov, am plecat spre Bacău. Dimineața a început cu o prezentare la Casa de Cultură, la care au participat elevi din liceele locale. După masă am vizitat Betania, un ONG care lucrează cu victimele traficului de persoane. Echipa care lucrează la Betania ne-au împărtășit din înțelepciunea și experiența lor. Seara, am petrecut timp cu voluntarii și tinerii unui alt ONG, Valoare Plus. A fost palpitant să ne întâlnim cu un grup de tineri care deja sunt interesați de problema traficului de persoane și care sunt implicați în mod activ în lupta aceasta. Grupul de la Valoare Plus face activități în școli și în comunitatea lor prin care cresc nivelul de conștientizare legat de traficul de persoane.

#FreedomTour se mai domolește, urmând să vizităm ultimele orașe. Totuși, echipa noastră încă este puternică! A fost o călătorie minunată și suntem încurajați de oamenii pe care îi întâlnim și care au o inimă și o pasiune de a se implica în prevenirea traficului de persoane în România.