freedomtour-durata-turului#FreedomTour este o călătorie de 37 de zile în jurul României abordând problema traficului de persoane.

Caravana pleacă din București pe 11 septembrie și se va opri în 16 orașe, parcurgând un total de aproximativ 2500 de kilometri, pe parcursul a 896 de ore. Numărul de ore reprezintă numărul oficial de victime ale traficului de persoane înregistrate în 2013, în România, conform datelor furnizate de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Turul se va încheia pe 18 octombrie, tot în București, cu prilejul Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane și a ștafetei Run4Freedom, organizate de Bancpost, cu aceeași ocazie.

#FreedomTour e un semn de întrebare pus societății civile cu privire la una din cele mai grave infracțiuni și fenomene sociale ale secolului XXI, cât și o călătorie de descoperire a traficului de persoane la nivel național.

Uniunea Europeană a declarat că România este principala țară sursă pentru victime ale traficului de persoane din interiorul Uniunii. Cifrele naționale ne spun că se întâmplă peste tot în jurul nostru. Așa că vrem să vedem ce forme ia acest fenomen în țară cât și reacția publică, a noastră, a tuturor. Vrem să vorbim cu cei care fac ceva împotriva lui și vrem să împărtășim cu alții experiența lor.

Nu în ultimul rând, #FreedomTour este călătoria unor tineri care își vor lua 37 de zile din viață pentru a călători în 16 orașe din România, pentru a vorbi despre traficul de persoane și pentru a-și forma o perspectivă ce merită împărtășită tuturor.

Obiective:
sidebar-line

#FreedomTour va conștientiza și împuternici societatea civilă și va oferi resurse, astfel încât aceasta să se implice în prevenirea traficului de persoane și a exploatării sexuale în propriile comunități.

freedomtour - poster-05-1Prin evenimente în fiecare oraș, vom viza tineri cu vârste cuprinse între 13 și 26 de ani (persoanele cele mai vulnerabile traficului de persoane), împreună cu părinți, profesori, oameni de afaceri, lideri religioși și reprezentanți din presa locală, pentru a facilita o înțelegere mai profundă a fenomenului de trafic și a rolurilor pe care fiecare le poate avea în prevenirea acestuia.

Îi vom încuraja pe oameni să se alăture luptei împotriva traficului de persoane, devenind un „Luptător pentru libertate.” „Luptătorii pentru libertate” este un grup de oameni care primește un email lunar cuprinzând resurse informaționale și provocări de a desfășura acțiuni specifice pentru a ajuta la prevenire.

Vom promova 18 octombrie, Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane și vom încuraja oamenii să folosească 18octombrie.ro ca o platformă pe care pot găsi și găzdui evenimente într-un efort de a unifica această mișcare.

Vom identifica organizații locale în fiecare comunitate pentru a învăța de la ei, pentru a le promova activitățile la nivel local și național și pentru a multiplica impactul și zona lor de influență.

Vom folosi rețelele de socializare pentru conștientizarea oamenilor, îndemnându-i pretutindeni pe cei cu care ne întâlnim să folosească hashtag-ul #FreedomTour. Toate postările cu acest hashtag pot fi regăsite pe thefreedomtour.ro/live.

Vom filma de-a lungul călătoriei, iar la sfârșitul acesteia vom crea un documentar de 20-30 de minute, disponibil online pentru oricine, gratuit, pentru campanii de prevenire din țară.

Vehiculul #FreedomTour va fi monitorizat prin GPS și va putea fi urmărit pe thefreedomtour.ro/gps.

Alătură-te #FreedomTour! Implică-te în lupta împotriva traficului de persoane.
Folosește #FreedomTour pe #ft facebook #ft twitter#ft instagram#ft pinterest sau folosind gratuit serviciul Twibbon, pe care-l puteți accesa de aici: http://twibbon.com/support/freedomtour.

De asemenea, puteți vedea traseul pe care mașina #FreedomTour îl va parcurge pe thefreedomtour.ro/traseu.

Parteneri:
sidebar-line